Bulharské kuře

Potřebujeme:

1 kg kuřete, 2 hrsti žampionů, 4 rajčata, 1 lžička papriky, 1 lžička másla, 1 lžička soli

Jak na to:

Opláchnuté kuře rozdělíme na čtvrtky (nebo rovnou použijeme čtvrtky). Rajčata i žampiony pokrájíme na plátky. Ty pak na másle orestujeme a chvilku podusíme s troškou vody. Až se voda vydusí, směsí rovnoměrně pokryjeme dno pekáčku, na ni položíme osolené čtvrtky kuřete, které ještě poprášíme paprikou a dáme do trouby. Dále už pečeme jako běžné kuře (tzn. normálně podléváme vodou).
Rajčata se žampiony vytvoří báječný sós a proto se k tomuto jídlu výborně hodí jako příloha rýže.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli