Svíčková po našem

Potřebujeme:

hovězí nebo králičí maso, špek, sklenička Halali, bobkový list, pepř, nové koření, 33% smetana, ocet nebo citron, cukr, podravka

Jak na to:

Maso dáme den předem (nemusí být) do pekáčku, prošpikujeme, přelijeme Halali, přidáme bobkový list, pepř, nové koření. Podlijeme vodou. Já někdy přidávám ještě nastrouhanou čerstvou kořenovou zeleninu. Necháme zapéct tak 1h. Pak přendáme do hrnce. Já většinou dodělávám v tlakáči. Když je maso hotové, omáčku zahustíme kváskem (mouka+voda), přidáme 250 ml smetany a dobře rozmícháme. Podle chuti přidáme cukr, podravku, citron nebo ocet. Pak už jen servírujeme. Přidáme brusinky a kopeček šlehačky.

Podobné recepty:

Svíčková, Normální svíčková od taty, Normální svíčková od taty, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Francouzské brambory po našem