Alpský jablečný koláč

300 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 200 g hery, 4 žloutky, 140 g mletých vlašských ořechů, strouhaná citronová kůra asi 1 lžička
náplň: asi 1 kg podušených jablek, 4 bílky, 100 g cukru
Do sněhu z bílků zašleháme cukr a vmícháme do prochladlých podušených jablek
Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme ořechy, citronovou kůru a mouku. Vypracujeme těsto, rozprostřeme na vymazaný plech a zapékáme asi 15 min do růžová. Na poloupečené těsto rozetřeme náplň a pečeme ještě asi 15 min.
Podobné recepty:Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Jemný jablečný koláč, Jablečný koláč