Utopenci
13.5.2011

2 kg oloupených špekáčků, plnotučná hořčice, cibule, feferonky, kuličky pepře
nálev:1/4 l octa, 1/2 l vody, 2 lžičky soli, 2-3 lžičky cukru
Oloupané špekáčky rozkrojíme, potřeme plnotučnou hořčicí, naplníme kroužky cibule a vrstvíme. Vždy na jednu řadu 1 feferonka a 6 kuliček pepře.Vše pak zalijeme nálevem. Nálev se nevaří!Naložené utopence zalité nálevem vložíme do hrnce s vodou a necháme vařit 45 minut. Láhev vyndáme, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru. Po 1/2 hodině otočíme, necháme zchladnout a dáme do lednice.
Podobné recepty:Domácí utopenci, Utopenci, Rychlí utopenci, Utopenci se zelím, Pikantní utopenci