Domácí utopenci

Potřebujeme:

1 kilogram špekáčků, 3-4 cibule
nálev 1 litr - 1 sklenice octa, 3 sklenice vody, 1 bobkový list, 6 kuliček nového koření, 10 zrnek pepře, 3 lžičky cukru, 1 lžička soli, utřený stroužek až dva česneku

Jak na to:

Špekáčky oloupeme. Suroviny na nálev dáme do hrnce, na malém plameni uvedeme do varu - vhodíme na půl minuty špekáčky, které pak vylovíme a necháme vychladnout, vypneme sporák a patnáct minut necháme pod pokličkou. Pak necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme cibuli na půlkolečka. Špekáčky ukládáme do sklenic proložená kolečky cibule. Utopence zalijeme nálevem, necháme ještě pár hodin stát v pokojové teplotě a pak uložíme do chladu. K jídlu jsou utopenci již po třech dnech, ale pokud utopenci leží aspoň deset dní, tak jsou chutnější.

Podobné recepty:

Utopenci, Rychlí utopenci, Utopenci se zelím, Pikantní utopenci, Domácí špaldové bio piškoty