Zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí a pórkem

Potřebujeme:

vepřové kotlety (může být i krkovička)brambory, šlehačka, tvrdý sýr, šunka, cibule, pórek, česnek, sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř, máslo

Jak na to:

Pečící nádobu vymažeme máslem. Navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl , mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku. Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct. Těsně před vytažením posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.Aby byly brambory měkké pečte přiklopené nebo přikryté alobalem alespoň 1/2 hodiny.

Podobné recepty:

Zapečené kotlety s olivami, Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po kovářsky, Vepřové kotlety na hořčici, Vepřové kotlety dušené se zeleninou a bramborami