Rybí polévka s rajčaty
1,5 litru vody, 250 gramů hovězích kostí, 300 gramů rybího filé, 1 velká cibule, 3 vařené brambory, 5 středních rajčat, 2 lžíce oleje, lžíce citrónové šťávy, 2 stroužky česneku, bobkový list, pepř, chilli, sůl, 100 gramů kořenové zeleniny, petrželka
Jak na to:Kosti omyjeme a zalijeme studenou vodou. Přidáme k nim sůl, koření, půl cibule a důkladně je vyvaříme. Před koncem varu s nimi povaříme i kousky kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer). Na oleji zpěníme půl drobně nakrájené cibule a česneku, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a vše krátce osmažíme. Tuto směs vložíme do procezeného vývaru a povaříme. Omyté rybí filé nakrájíme na kostky a na oleji je po všech stranách osmažíme doměkka. Uvařenou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky. Nakrájené filé, brambory a zeleninu přidáme do hotové polévky, kterou ochutíme citrónovou šťávou a jemně nasekanou petrželkou.
Podobné recepty:Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna