Brambory na zobačku

Potřebujeme:

brambory, tatarka, česnek, kečup, tvrdý sýr

Jak na to:

Brambory nakrájíme na tenké kolečka (cca půl cm), krátce uvaříme, pak vylijeme vodu a necháme proschnout a teď jsou dvě možnosti: buď usmažíme ve friťáku nebo upečeme v troubě na sucho. Z vlastní zkušenosti doporučuji usmažit. Mezitím si nachystáme omáčku: tatarku s mícháme s kečupem, česnekem a hodně strouhaného tvrdého sýra. Nejlépe je připravit si to předem a když přijdou hosti, tak jen rychle osmažit, dát na stůl omáčku. Brambory se máčejí do omáčky.

Podobné recepty:

Americké brambory, Brambory na chorvatský způsob - příloha k masovým jídlům, Česnekové brambory, Zapékané brambory s Morca dellou, Brambory se zelím