Zelné ptáčky
30.3.2011

Hlávku zelí, 6 vajec, 6 cibulí, 2 červené a zelené papriky, 30 dkg uzeniny, 1 nízkotučný Lipno sýr, koření dle chuti, 1 plátkový sýr 30%, trochu oleje
Jak na to:Zelí dáme do vařící osolené vody a postupně oddělíme změklé listy.Mezi tím orestujeme na oleji cibuli,papriky,uzeninu.Přidáme vejce uděláme míchanici,zjemníme taveným sýrem a okořeníme dle vašší chuti.Do každého listu dáme lžičku směsi a sbalíme do ptáčku.Klademe do kastrolu na dušení v troubě.Po vydušení poklademe plátkovým sýrem ještě vrátíme do trouby, aby se rostekl po ptáčcích.
Příloha:
zelenina
Španělské ptáčky, Velikonoční recept, Staroslovenský podlistnák, Plněný zelný list, Zelné balíčky v rajčatové omáčce