Kakaová roláda od Renči Jirmusové
6 vajec, 3 vanilkové cukry, 2 lžíce hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 4 lžíce kakaa, 250 ml smetany na šlehání, 3 banány
Jak na to:Do husta ušlehám 6 bílků, přidám k nim 6 žloutků a 3 vanilkové cukry a dále šlehám pěkně do husta. Vmíchám mouku, kakao, prášek do pečiva.Těsto rozetřu na silně tuhým ztuženým tukem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a upeču (peču max. 8 minut při 200 °C, nesmí se moc upéci, mohla by se lámat). Teplou roládu pomocí nože nebo stěrky uvolním od okrajů plechu a pak stěrkou ode dna plechu, přičemž ji postupně zaroluju. Ušlehám 1 šlehačku (lze i více), zchladlou roládu rozvinu a natřu šlehačkou po celé ploše. Na šlehačku (na začátek delší strany obdélníka) položím 3 banány (seříznu špičky) a obdélník oběma rukama pevně stočím. Povrch rolády mírně posypu moučkovým cukrem a krájím.
Podobné recepty:Plňená roláda, Kakaová poleva , Kakaová káva, Kakaová poleva, Kakaové vosí hnízda