Červené kuře

Potřebujeme:

Pro větší společnost - 1 kuře cca 600 g, 500 g zralých rajčat, 300 g brambor, 250 g červené řepy, 1 cibule vcelku, 3 polévkové lžíce škrobové moučky, 2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička cukru a octa, špetka pepře, 2 šálky kuřecího vývaru

Jak na to:

Vykuchané a umyté kuře rozporcujeme na kousky asi po 100 g. Každý kousek posolíme a obalíme ve škrobové moučce. Na horkém oleji opečeme dozlatova a necháme na sítu okapat. Do vařícího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a brambory. Když změknou, přidejte pálenku, cukr, sůl, ocet a pepř - vše podle chuti. Na teplou mísu naservírujte opečené kuře a přikryjte vrstvou zeleniny.

Podobné recepty:

Kuře na smetaně, Kuře na česneku, Kuře na pivě, Kuře na orientální způsob, Kuře na olivovém oleji