Domácí králík na paprice
19.4.2011

1 kilogram králičího masa, 100 gramů cibule, 100 gramů sádla, 20 gramů mleté papriky, vývar, smetana, 30 gramů hladké mouky, sůl
Jak na to:Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme mletou papriku, poldijeme vývarem nebo vařící vodou a necháme přejít varem. Do tohoto základu vložíme opláchnuté a na větší kousky nakrájené králičí maso, osolíme a dusíme do měkka. Poté vylovíme maso z omáčky a tu zahustíme světlou jíškou připravenou z mouky nebo instantní a necháme důkladně povařit. Povařenou přecedíme přes síto na udušené maso a zjemníme smetanou.
Podobné recepty:Králík domácí na smetaně, Králík na paprice, Smažený domácí králík, Králík podomácku na paprice, Domácí králík