Kavkazské kuře

Potřebujeme:

1 kuře (asi 1 a 1/2 kilogramu), 2 cibule, 1 mrkev, 1 malý celer, 150 gramů okurek, 4 lžíce oleje, 1/2 skleničky rýže, 1 kyselá okurka, 4 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, 2 bobkové listy

Jak na to:

Kuře omyjeme a rozdělíme na kusy. Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Ve velkém hrnci (ale spíše nižším aby se vešel do trouby, nebo můžeme i v hlubším pekáčku) rozpálíme olej a osmažíme na něm kousky kuřete. Přidáme zeleninu a za stálého míchání smažíme asi deset minut. Mezitím si rozpálíme troubu na 180 stupňů. Do hrnce s kuřetem přidáme sůl, pepř a bobkové listy, dolijeme 1 litr vody a nasypeme opláchnutou rýži. Dusíme přikryté v troubě přibližně jednu hodinu. Před podáváním vmícháme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájenou kyselou okurku.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli