Kuskus a sojové nudličky s hříbkovou omáčkou na smetaně

10.4.2011
Potřebujeme:

Sojové nudličky, koření, sůl, šlehačka, hříbky, zelená cibulka, kuskus, olivový olej, kostek zeleninového vývaru, petrřelka-nať

Jak na to:

Nejdříve si uvaříme sojové nudličky dle návodu. Necháme vychládnout a dáme do misky, kam přidáme koření, sůl a trošku olivového oleje. Promícháme a dáme naložit do ledničky alespoň na jeden den.Kuskus uvaříme dle návodu, já tam ještě navíc přidám kostku zel. vývaru pro lepší chuť. Na pánvi si opražíme na olivovém oleji zelenou cibulku s natí nakrájenou na kolečka, přidáme hříbky (můžou být i zavařené) a potom přidáme naložené nudličky. Jakmile je směs mírně opražená, přilijeme šlehačku, povaříme, popřípadě zahustíme špaldovou moukou. Dokořeníme a posypeme nasekanou petrželkou.Na talíři můžeme dozdobit strouhaným sýrem. Podáváme se salátem z čínského zelí.

Podobné recepty:

Kuskus se zeleninou a pikantním dresinkem, Letní kuskus, Kuskus s cuketou a rajčaty, Kuskus se zeleninkou, Sojové nudličky s pórkem a cibulkou na kari