Jelen na pepři

19.4.2008
Potřebujeme:

1.5 kg jeleního masa, 2 stroužky česneku, 3 cibule, tymián, rozmarýn, 100 ml brandy, 100 ml olivového oleje, 50g špeku, 1 lžíce raj. protlaku, 1/2 L červeného vína, sůl, pepř, brusinkový kompot

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli na drobno. Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme min. 12 hodin marinovat v ledničce. Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme. Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme. Přidáme raj. protlak, opět opečeme a přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1 1/2 -2 hodiny. Ochutíme solí a pepřem a podle chuti můžeme přidat i trochu brusinkového kompotu. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem, červeným zelím, jedlými kaštany a půlkou hrušky (z hruškového kompotu), na kterou dáme trochu brusinkového kompotu.

Podobné recepty:

Pepřový sýr - náhražka boursinu, Kuřecí kapsa s chřestem, Medailonky na barevném pepři se žampiony, Medailonky na zeleném pepři, Luxusní zvěřinový gulášek