Karbanátky na jehle

20.9.2011
Potřebujeme:

2 krajíčky toastového chleba, 30 g rozinek, 20 g zázvoru, 500 g mletého masa, 50 g mletých mandlí, sůl, kayenské pepř, 1 / 2 lžičky kmínu, 1 vejce, 1 malá feferonka, 250 g rýže, 2 lžičky kari, 150 g šalotky, 20 g mouky, 7 lžic oleje

Jak na to:

Toastový chléb s rozinkami umeleme a přidáme zázvor. Mleté maso vypracujeme s mletým chlebem a rozinkami, mandlemi, zázvorem, solí, kayenským pepřem, mletou kmínem a vejci na hladkou masu. Vytvarujeme 12 kulatých karbanátků. Feferonku očistíme a nadrobno nakrájíme. Vodu, rýži, sůl a kari uvedeme do varu a necháme přikryté 15-20 minut stát. Šalotku nakrájíme na tenká kolečka, obalíme je v mouce a za stálého obracení opečeme dohněda na 3 lžících oleje. Jehly pečeme na zbylém oleji 5 min po obou stranách. Feferonku a opražené šalotku vmícháme do rýže, kterou spolu s jehlami dáme na talíře.

Podobné recepty:

Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Držkové karbanátky, Zapékané karbanátky, Falešné karbanátky