Plněný vepřový bůček

Potřebujeme:

1 000 g vepřového bůčku, sůl, pepř, 20 g hladké mouky
Náplň: 2 malé housky, mléko, 100 g vepřových jater, 2 vejce, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, petrželová nať

Jak na to:

Bůček částečně vykostíme, omyjeme, osušíme a nožem uděláme kapsu, kterou naplníme. Otvor zašijeme, maso osolíme a opepříme. Do pekáče dáme kosti z bůčku, na ně položíme kůží obrácené naplněné maso, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení přeléváme šťávou. Když je maso zbarvené do červena, obrátíme ho kůží nahoru, kůži přeřízneme nožem a dopečeme. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a dobře provaříme.
Náplň: Housky nakrájíme na kostky, zvlhčíme mlékem, rozdrtíme, přidáme jemně umletou játra, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a posekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Pečený plněný bůček, Plněný vepřový bůček, Šumavská vepřová, Pečený bůček s kůží