Jehněčí se zeleninou

Potřebujeme:

6 porcí: 1 vykostěné jehněčí kýta, 4 stroužky česneku na prošpikován, 2 neoloupané stroužky česneku, 5 lžic nakrájené petrželky, 1 lžička oregana, 1 lžička bazalky, 1 lžička mleté ​​červené papriky
Marináda: 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcesteru, 2 -3 lžičky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého pepře
Do pekáče: 2 tyčinky skořice, 3 hřebíčky, 3 zrnka nového koření, 4 bobkové listy, 2 velké cibule, 2 balíčky mražené zeleninové směsi

Jak na to:

Všechny přísady na marinádu spolu utřeme a natřeme na maso, které jsme prošpikovali česnekem. Necháme odležet v chladničce 24 hodin. Na připravené stehno poklademe neoloupané stroužky česneku, podlijeme asi 300 ml vody a necháme péct přikryté asi 50 min při teplotě 250 C. Pak česnek vyjmeme, oloupeme, prolisujeme a potřeme jím vrchní část stehna. Do pekáče k masu vložíme skořici, hřebíček, pepř a bobkový list. Zakryjeme a ještě pečeme 50 min při nižší teplotě (200 C). Během pečení maso poléváme výpekem. Po 50 min přidáme zeleninovou směs a cibuli nakrájenou na kolečka. Opět vložíme do trouby asi na 30 min, dokud maso není zcela měkké. Po upečení vyjmeme z pekáče zeleninu (skořici a bobkový list odstraníme). Do šálku si odložíme asi 200 ml výpeku a zbytek rozmixujeme spolu se zeleninou. Tuto směs v hrnci prohřejeme a na závěr ochutíme petrželkou. Jako přílohu podáváme menší brambory uvařené ve slupce a pak opražené na horkém oleji. Ochutíme jejich česnekem, oreganem, bazalkou a na závěr přidáme červenou papriku.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Jehněčí kotlety, Pečené jehněčí kotlety, Dušená jehněčí kýta