Bylinkové rybí rolky

18.10.2011
Potřebujeme:

4 ks filé z tresky, bylinková sůl, mletá sladká paprika, 60 g bylinkového taveného sýra, 60 g šunky, 1 svazek kopru, 300 g pórku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 / 2 malé konzervy rajčat (300 g), sůl, mletý pepř

Jak na to:

Rybí filé omyjeme, osušíme, po obou stranách okořeníme bylinkovou solí a mletou paprikou a potřeme bylinkovým sýrem. Navrch rozdělíme na krychličky nakrájenou šunku a na jemno pokrájený čerstvý kopr. Z pórku oddělíme zelenou nať, zbytek nakrájíme na kolečka. Připravené plátky ryb pevně svineme a převážeme pórkovou natí. Rybí rolky opékáme na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a na vypečeném tuku asi 5 min dusíme pokrájený pórek a rajčata. Osolíme a opepříme. Do směsi přidáme rybí rolky a spolu dusíme dalších 5 min.
Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo vařené brambory.

Podobné recepty:

Sýrové rolky, Mořská treska na víně a česneku, Jarouškova rybička, Sýr v kapustové listy, Smíšené rolky