Velikonoční bramborový salát se zeleninou
3.10.2011
400 g brambor, 100 g vyloupnutého hrášku, 80 g mrkve, 100 g celeru, 200 g kedlubny, 150 g květáku, 50 petržele, 20 g cibule, sůl, pepř, 1 kyselá okurka nebo 2 zelené papriky a 2 rajčata, majonéza
Jak na to:Očištěnou zeleninu uvaříme v celku ve slané vodě doměkka. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a chladné pokrájíme na drobné kostičky i se zeleninou. Pak vše osolíme, přidáme rozebraný uvařený květák, uvařený hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme chvíli stát. Pak zalijeme chladnou majonézou a odložíme do chladu. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou kyselou okurku nebo papriku s rajčaty.
Podobné recepty:Bramborový salát s celerem a jablky, Velikonoční salát s jogurtem, Bramborový salát, Velikonoční hrudka, Kuřecí salát