Hrachová kaše s uzeným masem

3.10.2011
Potřebujeme:

400 g suchého hrachu, olej, 2 lžíce hrádku mouky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, 600 g uzeného masa např.. kotlety

Jak na to:

Uzené maso omyjeme a dáme uvařit. Přes noc namočený hrách uvaříme do měkka a prolisujeme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Jíšku vlijeme do hrachu a povaříme alespoň deset minut. Potom přidáme přelisovaný česnek, sůl, pepř a ještě chvíli vaříme při mírné teplotě. Podáváme s plátky teplého uvařeného uzeného masa.

Podobné recepty:

Hrachová kaše, Drietomská kaše, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Zelné palačinky s uzeným masem, Závin s uzeným masem