Rizoto s vepřovým masem

Potřebujeme:

400 g vepřového masa bez kosti (plec nebo rameno), 280 g rýže, 40 g sádla, 1 cibule, 200 g papriky, 4 lžíce rajčatového protlaku (nebo 6 lžic kečupu), 60 g tvrdého sýra, mletá paprika, sůl

Jak na to:

Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou. Po zpěněný maso pokrájíme na drobné kostičky a rajčatový protlak zalijeme trochou vařící vody, osolíme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké a tekutina odpařena. Provedenou rýži opláchneme studenou vodou a přidáme k masu společně s pokrájenými paprikami. Zalijeme vodou (na šálek rýže 1 / 2 šálku vody), osolíme a dusíme. Hotové rizoto promícháme a na talířích posypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Bramborové míchánky, Zapečené těstoviny s vepřovým masem, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí