Bread & butter pudink

26.9.2011
Potřebujeme:

1 balení svátečního věnce, 250 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g krystalového cukru, 25 g másla, 85 g bílé čokolády, 4 PL whisky, rozinky, 1 vanilkový lusk, 2 vejce, 3 vaječné žloutky, vanilkovou zmrzlinu, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Troubu rozehřejeme na 180 C. Spolu uvaříme mléko, smetanu a vanilkový lusk. Když smetana s mlékem a vanilkovým luskem sevřou, zašleháme do masy vejce a bílou čokoládu. Pro chuť přidáme whisky. Povaříme a přecedíme. V misce vyšleháme vejce, žloutky a cukr a zalijeme přecezenou směsí. Promícháme. Věnec sváteční nakrájíme a vysteleme jím zapékací mísu. Polijeme ho rozpuštěným máslem a posypeme rozinkami. Do takto připravené mísy nalijeme horkou smetanovou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20-25 min. do zhoustnutí. Upečenou směs posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme při pokojové teplotě s vanilkovou zmrzlinou.
Tip: Pokud zapomenete v obchodě koupit sladkou smetanu, nic není ztraceno. Můžete si ji udělat i doma. V 1l plnotučného mléka rozpusťte 50 g čerstvého másla a tři minuty šlehejte v mixéru.

Podobné recepty:

Corn bread, Baileys, Štrůdl jinak, Jablečný nepečený dezert, Irský likér