Pařené buchty

10.12.2011
Potřebujeme:

700 g polohrubá mouka, špetka soli, 200 ml mléko, 2 lžíce krystál.cukr, 30 g droždí, 20 g másla, 3 žloutky, povidla nebo tvaroh

Jak na to:

Z mléka, cukru a droždí si připravte kvásek. Do prosáté mouky přimíchejte špetku soli, rozšlehané žloutky, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vypracujte těsto a dejte ho na teplé místo.
Vykynuté těsto vyválíme, pokrájíme na čtverce, naplňte povidly nebo tvarohem, spojte a vytvarujte buchty. Nechte je ještě chvíli nakynout.
Velký hrnec naplňte do poloviny vodou, vrch přeložte čistým plátnem, které pevně uvažte a přikryjte mísou, aby pára neunikala. Když voda sevře, buchty uložte na plátno, přikryjte a pařte 8 minut. Hotové buchty posypte mákem nebo ořechy, kakaem ...) a pokapejte rozpuštěným máslem.

Podobné recepty:

Pařené buchty, Americké buchty, Buchty se švestkovými povidly, Babiččiny pohádkové buchty, Kynuté buchty