Jahodové řezy

12.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 30 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1,5 dcl oleje, 2 dcl vlažné vody, 4 vejce, 1 / 2 prášku do pečiva
Krém: 1 zavařené jahody, 1 jahodový pudink, 200 g másla, 1 vanilkový cukr, 0 , 5 l tekutiny (jahodová voda smíchaná s mlékem)
Poleva: čokoláda, kapka oleje, aby se čokoláda lépe krájela, lentilky

Jak na to:

Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme vlažnou vodu, mouku a prášek do pečiva. Do masy zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, vylijeme na plech a dáme upéct. Na vychladlý plát natřeme náplň, kterou jsme si udělali tak, že: jahody vymixujeme a uděláme pudink. Obě masy spolu smícháme, a když pudink vychladne opatrně jej přimícháváme k máslu vyšlehanou s vanilkovým cukrem. Krém natřeme na plát, polijeme čokoládou a ozdobíme.

Podobné recepty:

Jahodové řezy, Jahodové řezy, Banánový pohár, Letecké řezy, Řezy s pudingem