Metrové řezy

6.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 2 dcl vody, 2 dcl oleje, 2 bílky, 350 g hladké mouky, půl balíčku prášku do pečiva, 30 g kakaa, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy
Náplň: 5 dcl mléka, 120 g cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 Zlatý klas (pudinkový prášek), 250 g másla (hera)
Poleva: 200 g čokolády

Jak na to:

Těsto: Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme postupně horkou vodu a olej. Ze všech bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme zbytek cukru. Mouku s práškem do pečiva přidáme spolu se sněhem k žloutkem. Vymícháme těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme kakao. Těsta nalijeme samostatně do forem srnčí hřbet a v středně teplé troubě pečeme 40 minut.
Náplň: V troše mléka rozmícháme Zlatý klas s vanilkovým cukrem. Za stálého míchání vlijeme do zbytku vroucího mléka a uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem utřeme a po částkách přimícháme vychladlou kaši. V ychladnuté těsto nakrájíme, a natřeme krémem střídavě bílé a tmavé řezy koláče. Metrové řezy nakonec polijeme čokoládovou polevou. Krájíme jejich šikmo.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy