Domácí jitrnice

Potřebujeme:

500 g vepřového bůčku, 1 kg jater, 600 g rýže, 2 cibule, 30 g sádla, 4 stroužky česneku, mleté ​​nové koření, pepř, majoránka, sůl, střeva

Jak na to:

Umytý vepřový bůček uvaříme v téže vodě jako játra. Spařenou rýži udusíme a na její zalití použijeme vývar z bůčku a jater. Po vychladnutí ji smícháme se mletým bůčkem a játry, s osmaženou cibulí na sádle, přidáme rozetřený česnek a koření. Omyté pravé nebo umělé střeva naplníme připravenou směsí, konce uzavřeme dřívka a dáme vařit pomalým varem. Uvařené jitrnice vyjmeme na desku a necháme vychladnout. Před podáváním jejich propícháme vidlicí a upečeme. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a čalamádu.

Podobné recepty:

Jitrnice s rýží, Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou