Hovězí plátky

Potřebujeme:

Hovězí maso asi 600 g, 2 střední cibule, sádlo nebo olej na opečení, hladká mouka, sůl, pepř, sladká paprika, mletý kmín, 3 kuličky nového koření, 5 hřebíčků, plnotučná hořčice, masox nebo hovězí bujon, asi 3/4 l horké vody

Jak na to:

Cibuli nakrájíme na jemno. Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyndáme z hrnce. Ve šťávě z masa osmažíme nakrájenou cibuli do světle růžová,vrátíme vyndané plátky, posypeme 1 lžičkou sladké papriky, opepříme, přidáme půl lžičky kmínu, 1 polévkovou lžíci hořčice, nové koření, hřebíček, masox a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání do měkka. Dosolíme pokud je potřeba, jinak stačí sůl z masoxu. Když je maso měkké zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve studené vodě a provaříme 15 minut aby nemělo moučnou chuť. Pokud děláme pro děti s kořením šetříme. Jako příloha se hodí rýže, brambory.

Podobné recepty:

Hovězí plátky s bylinkami a sýrem, Ostré hovězí závitky, Hovězí maso na celer, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Hovězí závitky s vejcem