Brynzové pagáčiky

Potřebujeme:

50 dkg polohrubé mouky, 1 Heru, 25 dkg brynzy, 2 žloutky, 2 dcl zakysané smetany, 1 KL soli, 3 dkg droždí (1dcl vlažného mléka a trošku soli)

Jak na to:

Droždí necháme vykynout. Heru rozmícháme s moukou, brynzou, přidáme droždí, žloutky, sůl a smetanu. Pak hodinu necháme kynout na teplém místě. Vyválíme na tloušťku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, které potřeme vajíčkem. Necháme je kynout stále 15 minut, a pak pečeme v nepříliš horké troubě 10-15 minut. Tyto pagáče zůstanou celé dny měkké.

Podobné recepty:

Brynzové pagáčiky, Brynzové pagáčiky, Pagáčiky se šunkovou náplní, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky