Brynzové pagáčiky

Potřebujeme:

½ kg polohrubé mouky, 30 g droždí, trochu mléka na kvásek, 250 g tuku, 2 dl zakysané smetany, ¼ kg brynzy, 2 žloutky, 1 lžička soli

Jak na to:

Kvásek nechte dobře vykynout. Nasekaný tuk rozmístit s moukou, brynzou, přidejte kvásek, žloutky, smetanu a nakonec sůl. Prohněťte a cca 1 hod. nechte kynout na teplém místě. Vyválejte na tloušťku 2 cm, vykrojte pagáčiky, které potřete vejcem. Nechte je kynout ještě 15 min. a pak pečte v nepříliš horké troubě 10 - 15 min.

TIP: Tyto pagáče zůstanou dlouho měkké.

Podobné recepty:

Brynzové pagáčiky, Brynzové pagáčiky, Pagáčiky se šunkovou náplní, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky