Letní Calzone

Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 200 g nastrouhaného ovčího sýra, 2 lžíce másla (nebo tuku), 200 g mraženého špenátu (polotovar), 4 rajčata, 1 cibule, polotuhé kynuté těsto, tuk na vymazání plechu, na hrot nože chilli koření, na hrot nože nastrouhaného muškátového oříšku, půl svazku pažitky, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo rozpálíme v hrnci a rozpustíme v něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do sklovitá. Potom přidáme rozmrazený a dobře okapaný špenát, osolíme a okořeníme mletým pepřem, chilli kořením a nastrouhaným muškátovým oříškem. Oloupaná rajčata zbavená jadérek nakrájíme na kostičky, přidáme k špenátu a spolu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout. Kynuté těsto rozdělíme na 4 stejně velké části, které postupně vyválíme na pomoučněném vále. Polovinu každého plátu těsta obložíme přísadami, posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou. Druhou polovinu plátu těsta překlopíme přes přísady a okraje dobře přitlačíme. Položíme na vymazaný plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 20 minut. Vybereme a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Calzone s jablky, Letní Calzone, Studená okurková polévka, Pizza calzone, Osvěžující letní koktejl Caipinaberry