Smažený květák v pivním těstíčku

Potřebujeme:

1 květák, sůl, 2 lžíce citronové šťávy, 100 g mouky, 30 g strouhaného sýra, 1/2 lžičky kari, 1 žloutek, 1 lžíci rozpuštěného másla, 175 ml piva, 2 bílky, tuk na vymazání formy

Jak na to:

Květák rozdělíme na růžičky a omyjeme. Krátce povaříme v osolené vodě, pak necháme okapat. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme zhruba 10 minut odstát.
Smícháme mouku, sýr, kari a trocha soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo. Vyšleháme tuhý sníh a přidáme do těsta. Rozehřejeme fritovací hrnec na 180 stupňů.
Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém tuku dozlatova usmažíme.
Květák vytáhneme z tuku a necháme ho okapat na papírové utěrce. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Smažený květák, Syrečkový šok v pivním těstíčku, Smažený ananas v těstíčku s medem, Brokolice v pivním těstíčku, Chřest smažený v těstíčku