Bílá roláda

9.12.2011
Potřebujeme:

5 vajec, 100 g krystalového cukru, 1 lžíci oleje, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, džem

Náplň: 3 vejce, 4 lžíce krystalového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, špetku kypřícího prášku, 2 lžíce kakaa, 100 ml rumu, 100 ml jahodového nebo malinového sirupu, džem

Krém: 50 g ztuženého tuku Palmarín, 50 g moučkového cukru
Bílá hmota: 130 g sušeného mléka, 130 g moučkového cukru, 130 g ztuženého tuku Cera, čokoládovou polevu

Jak na to:

Těsto: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme krystalový cukr, žloutky a lžíci oleje. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečené těsto zavineme i s papírem.
Vychladlou roládu rozvineme, stáhneme z ní papír, potřeme džemem a podél delšího okraje těsta vytvoříme z připravené nádivky váleček. Těsto opět srolujeme.

Náplň: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přimícháme 4 lžíce krystalového cukru, žloutku a 4 lžíce mouky se špetkou kypřícího prášku.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečené vychladlé těsto rozdrobíme do mísy, přidáme 2 lžíce kakaa, 3 lžíce džemu, rum, sirup a zpracujeme na tuhou hmotu.

Krém: Palmarín s cukrem dobře utřeme a touto směsí natřeme povrch rolády.

Bílá hmota: Ze sušeného mléka, moučkového cukru a tuku
vypracujeme tužší hmotu, kterou vložíme do igelitového sáčku a vyválíme.
Sáček z jedné strany rozstřihnout, hmotu překlopíme na roládu a mírně přitlačíme. Povrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Grilovaná čekanka s jablečným pyré, Roláda plněná šlehačkou, Bílá pochoutka, Pollo alla Bílá paní-kuřecí prsa alla Bílá paní