Koblihy s povidlami

Potřebujeme:

100 ml mléka, 20 g moučkového cukru, 40 g droždí, 80 g hladké mouky Těsto: 500 g hladké mouky, 80 g másla, 80 g moučkového cukru, 6 žloutků, 50 ml rumu, 50 ml citrónové šťávy, 200 ml mléka, olej na smažení, sůl
Na ozdobení: 100 g povidel 3 lžíce moučkového cukru, 1 lžičku vanilkového cukru, 2 bílky

Jak na to:

Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, sůl a dobře vymícháme do pěny. Přidáme rum, citrónovou šťávu a mléko. Vykynutý kvásek smícháme s prosátou moukou a s máslovou hmotou a dobře vypracujeme na vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě. Na pomoučněném vále rozválíme vykynuté těsto v tloušťku 1 cm. Vykrajujeme kolečka, která smažíme na horkém oleji. Vychladlé koblížky posypeme smíchaným moučkovým a vanilkovým cukrem. Povrch natřeme zředěným povidly nebo sněhovou pěnou.

Podobné recepty:

Račišdorfské opantance, Jogurtové koblihy, Vdolečky, Koblihy, Masopustní koblihy