Okoun nilský na paprice

2.11.2011
Potřebujeme:

1 kg okouna nilského, papriku, sůl, chilli podle chuti, limetku
Omáčka: zakysanou smetanu, tvrdý sýr, bazalku, máslo, olej

Jak na to:

Filety z ryby omyjeme a naporcujeme na 3 cm kousky. Pokapeme limetkou a z papriky, soli, chilli a oleje uděláme marinádu, kterou necháme odstát cca 3 hod.. Zatím si připravíme omáčku. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno, rozpálíme olej, přidáme máslo a do směsi přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Potom přidáme smetanu a mícháme. Dochutíme solí, bazalkou, přidáme 5 kapek limetky a necháme povařit. Maso vyjmeme z chladničky a opečeme na rozpáleném ohni cca 2 minuty z každé strany. Podáváme s americkými bramborami.

Podobné recepty:

Vajíčkové-sýrové kuličky, Jehněčí maso na paprice, Jehněčí maso na paprice, Kuřecí steak s těstovinami, Okoun na cibuli