Mleté ​​maso vcelku v rýžovém županu

2.11.2011
Potřebujeme:

175 g kulaté rýže, 400 g mletého masa, 4 lžíce ovesných vloček, 3 lžíce pikantní sójové omáčky, 2 lžičky oleje, 4 lžičky suchého sherry, 1 vejce, 1/2l mléka, sůl, pepř, 250 g pórku, 250 g mrkve, 75 g nakládaného zázvoru, 125 g šampionů, 1 / 8 l zeleninového vývaru

Jak na to:

Rýži nasypeme do převařeného mléka a 30 min povaříme. Maso smícháme s ovesnými vločkami, dvěma lžícemi sojové omáčky a dvěma lžičkami sherry, žloutkem, osolíme a opepříme. 125 g bledého pórku a zázvor nakrájíme na jemno a přimícháme k masu. Vy formujeme do tvaru bochníku. Bílek a ½ lžičky soli vyšleháme do tuhého sněhu a vmícháme do teplé rýže. Na plechu vytvoříme tenkou vrstvu rýžové hmoty, na ni uložíme bochník masa, obalíme zbylou rýží, jemně přitlačíme. Pečeme ve středu rozehřáté troubě. Mrkev, houby a 125 g pórku nakrájíme na tenká kolečka a postupně na oleji podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme lžíci sójové omáčky a 2 lžíce sherry. Přikryjeme a dusíme. Dochutíme.

Podobné recepty:

Masovo-rajčatová omáčka na špagety, Závitky z mletého masa, Král v županu, Mleté maso se špenátem, Závitky z vepřového masa