Závitky z vepřového masa
vepřová kýta, vinná klobása kdo nemá rád, tak třeba angl. slanina, plátky, párek, eidam vcelku, hořčice, steak koření, sůl, cibule, světlá jíška Knorr, olej, sádlo, co má kdo raději
Jak na to:Maso naklepeme, osoloíme, přidáme steak koření. Potřeme vinnou klobásou, kdo nemá rád, dá plátek angl. slaniny. Na to dáme párek a kus eidamu vcelku.Maso stočíme, spíchneme párátkem. Na omastek dáme zesklovatět cibulku. Na to dáme ze všech stran opéct závitky. Trochu podlijeme. Přidáme trošku obyč. hořčice. Steak koření můžeme dát trošku i do šťávy. Dusíme. Když je maso měkké, tak závitky přendáme do jiného kastrolu. Zahustíme lehce světlou jíškou Knorr. Přecedíme šťávu na maso. Podáváme s bramborama.
Podobné recepty:Zvěřinové závitky na jalovci, Závitky z vepřového masa v římském hrnci, Vepřové závitky s játry, Vepřové závitky plněné okurkami, Karé na pařížský způsob