Hovězí filé Stroganov

10.11.2011
Potřebujeme:

360 g hovězí filé (svíčková nebo roštěná), 60 g šunky, 6 malých sterilovaných okurek, 2 cibule - šalotky, 2,5 dcl hovězího vývaru (i z kostky), 200 g žampionů, 2 lžíce másla, ½ KL pálivá paprika, ½ PL hořčice, 1 dcl zakysané smetany, sůl, mletý bílý pepř, 1 PL nadrobno nasekané zelené petrželky

Jak na to:

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, šunku na kostičky, nakládané okurky na drobné nudličky a očištěnou šalotku nadrobno. Na rozehřátém másle opečeme maso z obou stran a odložíme ho tak, aby zůstalo teplé. Ve výpeku osmažíme cibuli, nakrátko i šunku a okurky a ještě spolu za občasného míchání osmahneme. Zalijeme hovězím vývarem, povaříme, přidáme papriku, hořčici, smetanu a znovu mícháme a povaříme. Do hotové omáčky vložíme maso, ale necháme ho jen prohřát, už nevaříme!

Podobné recepty:

Hovězí maso Stroganov, Filé na slanině, Plněné rybí filé, Hovězí Stroganov, Filé s lučinou