Venkovské kuře

Potřebujeme:

2 lžičky olivového oleje, 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže, 1 malou cibuli pokrájenou na jemno, 3 stroužky česneku posekané na jemno, 1 lžíci kari koření, 300 ml konzervovaných pokrájených rajčat bez soli, 25 g sušených meruněk pokrájených na tenké plátky, pepř , 1 / 2 lžičky mandlových lupínků

Jak na to:

Ve velkém teflonovém kastrolu na středně silném ohni rozehřejeme olej. Vložíme kuřecí a opékáme 3 minuty z každé strany nebo dozlatova. Potom maso vyjmeme na talíř. Do kastrolu přidáme cibuli a česnek. Pražíme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Vmícháme kari koření a smažíme 1 minutu. Potom přidáme rajčata i se šťávou, meruňky, tymián i pepř a necháme povařit. Kuřecí i se vší šťávou vrátíme do kastrolu. Zmírníme oheň, přikryjeme a dusíme 20 minut, nebo dokud se buřičů dobře nepřehřeje. Před podáváním posypeme mandlovými lupínky.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli