Ragú s houskovými knedlíčky

Potřebujeme:

120 g libového vepřového nebo telecího masa, 120 g míchané zeleniny (mrkev, celer, hrášek, květák ,...), strouhaný muškátový oříšek, trošku mléka, 20 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, vodu, sůl, zelenou petrželku

Knedlíčky: housku, zelenou petrželku, pepř, vodu, sůl, 10 g másla, žloutek, 10 g strouhanky

Jak na to:

Omyté maso pokrájíme na drobné kousky, vložíme do vroucí osolené vody au vaříme. Pozdější přidáme na menší kousky nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a přidáme k uvařeným masu a zelenině.
Do polévky zavaříme houskové knedlíky, necháme je povařit, přidáme na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku a posekanou petrželovou nať.

Knedlíčky: Housku namočíme do vody, vymačkáme, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, nasekanou petrželovou nať a strouhanku. Vše spolu promícháme a z masy formujeme malé knedlíčky.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Knedlíčky, Šunkové knedlíčky (do polévky), Falešné játrové knedlíčky (do polévky), Bažanti vývar se špenátovými knedlíčky