Dušená ryba se smetanovou omáčkou

8.11.2011
Potřebujeme:

600 g ryby (podle vlastní chuti), šťávu z 1 / 2 citronu
Omáčka: 2 lžíce tuku nebo másla, 200 ml smetany, 2 lžíce nakrájených žampionů, 1 lžíci cibule, 1 lžíci nasekané petrželky, sůl

Jak na to:

Rybu nakrájíme na filety, omyjeme, nasolíme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpustíme tuk, vložíme rybu, přikryjeme a dusíme asi 6 minut z každé strany. Dušenou rybu opatrně vyjmeme a udržíme v teple. Do tuku, ve kterém jsme dusili rybu, dáme osmahnout cibuli a žampiony. Ochutíme vegetou, petrželkou, přilijeme zakysanou smetanu a krátce provaříme. Dušenou rybu podáváme prolitou omáčkou a jako přílohu můžeme připravit opečené brambory.

Podobné recepty:

Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou, Pečená ryba s kmínem, Zapékaná ryba s nivou, Kembrolky, Zapékaná ryba s nivou