Marcipánové koláčky

14.11.2011
Potřebujeme:

150 g hladké mouky, 100 g másla, 1 vejce, 50 g moučkového cukru, 1 / 2 balíčku vanilkového cukru, 200 g marcipánové masy, hladkou mouku na pomoučněném vále, 150 g hotové čokoládové polevy

Jak na to:

Mouku s máslem, žloutkem, práškovým a vanilkovým cukrem utřeme na hladké těsto, zabalíme do mikrotenového sáčku a odložíme alespoň na 30 minut do chladničky. Bílek utřeme do pěny, opatrně spojíme s marcipánovou masou a naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou násadkou. Na pomoučněném vále těsto prohněteme, tence vyválíme a vykrajujeme pomocí formiček různé tvary podle vlastní fantazie. Jednotlivé koláčky poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Na každý vykrojený tvar nastříkáme marcipánovou sněhovou pěnu a dáme upéct dorůžova. Vychladlé koláčky ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Marcipánové koláčky, Nekynuté koláčky, Linecké koláčky, Dolkové koláčky, Třešňové koláčky