Nepečený tvarohový koláč s ovocem

6.12.2011
Potřebujeme:

na 2 formy - srnčí hřbety
500 g jemného tvarohu, 100 g másla, 1 bílý jogurt, 4 dcl mléka, 180 g moučkového cukru, 1 vanil.cukr, 10 plátků želatiny nebo (necelé) 2 balíčky krystalové želatiny, barevný sirup podle chuti, piškoty, ovoce (čerstvé nebo kompotované)

Jak na to:

Srnčí hřbety vyložíme alobalem, do celé formy poklademe v hustší sirupové vodě ponamáčané piškoty. Nakrájíme a připravíme si ovoce.
Tvaroh do hladká vymixujeme ponorným mixérem spolu s máslem, mlékem, jogurtem a cukrem.
Připravíme si želatinu podle návodu na obalu: Obsah 2 sáčků (můžeme dát o 1 kávovou lžičku méně) nasypeme do hrnečku, zalijeme do tři-čtvrtě studenou vodou, necháme odstát a když nabobtná, přihřejeme v mikrovlnce asi 30 sekund, dokud se nerozpustí, nesmí vřít! Potom do hrnku přidáme za 3 lžíce tvarohové masy a řádně zamícháme.
Takto připravenou želatinu pomalu za stálého míchání vlijeme do tvarohové masy. Nalijeme trochu do formy, poklademe ovoce a zalijeme druhou částí tvarohové masy (můžeme ji dříve obarvit i kakaem). Na vrch znovu poklademe namáčené piškoty. Dáme zatuhnout do lednice (cca 2 hod.).

Podobné recepty:

Tvarohový koláč, Tvarohový koláč s ovocem, Koláč s ovocem, Tvarohový koláč s jakýmkoliv ovocem, Nepečený rybízový koláč