Pstruh obalený slaninou

29.11.2011
Potřebujeme:

4 pstruzi, šťávu z 1 citronu, 1 lžičku soli, 1 stroužek česneku, 150 g plátků anglické slaniny, 1 cibuli, 1 lžíci másla, 2,5 dcl zeleninového vývaru, rozmarýn
Náplň: 100 g sýra Niva, 50 g tvarohu, 2 lžíce mléka, 1 stroužek česneku, petrželku

Jak na to:

Pstruhy omyjeme, osušíme a potřeme osolenou citrónovou šťávou. Necháme hodinu odležet. Odleželé pstruhy naplníme nádivkou a otvor zašijeme. Dáme na pekáč a obalíme slaninou. Pečeme ve vyhřáté troubě. Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, přidáme rozmarýn, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Připraveným vývarem zalijeme skoro upečené pstruhy a pečeme ještě asi 10 minut. Podáváme s hranolkami. Náplň: prolisovaný česnek smícháme s petrželkou, sýrem nakrájeným na drobné kostičky, tvarohem a mlékem.

Podobné recepty:

Pstruh obalený slaninou, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi