Losos se zelené fazolky

24.1.2012
Potřebujeme:

600 g lososa, 500 g zelené sterilizované fazolky, mletý bílý pepř, mletý pepř, 1 lžičku oregana, olej na opékání, 2 stroužky česneku, 150 ml zeleninového vývaru, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci nasekané petrželky, sůl

Jak na to:

Omyté maso rozdělíme na 4 porce, osolíme, okořeníme bílým mletým pepřem, oreganem a odložíme na 2-3 hodiny do chladu. Na větší pánvi rozehřejeme olej a porce lososa opečeme z obou stran doměkka.
Vybereme je na talíř a do výpeku dáme opéci fazolky, vylisovaný česnek, pepř a sůl. Zalijeme vývarem a necháme zakryté 5 minut podusit.
Lososa podáváme s dušenou fazolky, které přelijeme kečupem. Pokapeme citronovou šťávou, případně ozdobíme kolečkem citronu a posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Fazolkový prívarok, Salát ze zelené fazolky, Zelené fazolky na kari, Polévka ze zelené fazolky, Polévka ze zelené fazolky