Zapečený ovčí sýr

Potřebujeme:

6 vajec, 500 g ovčího sýra, 250 ml mléka, 60 g másla, máslo na potření a vymazání formy, 500 g listového těsta, 80 g hladké mouky, na špičku nože mletého bílého pepře, 1 / 2 lžičky soli

Jak na to:

Listové těsto necháme trochu změknout. Čerstvý ovčí sýr pomačkáme. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přimícháme mouku, přilijeme mléko a za občasného míchání povaříme asi 5 minut. Pak omáčku trochu osolíme, opepříme a za občasného promíchání ji necháme vychladnout. Nakonec do vychladlé omáčky zamícháme vejce a mačkaný ovčí sýr. Listové těsto rozválíme na 6 kruhů velkých jako dortová forma a všechny na vrchní straně potřeme máslem. I formu s odnímatelným dnem vymažeme máslem, uložíme do ní jeden kruh těsta, natřeme ho tenkou vrstvou sýra, přikryjeme dalším kruhem a znovu rozložíme vrstvu sýra. Postup opakujeme, dokud všechny kruhy cesta neuložíme do formy. Nakonec přiložíme poslední kruh těsta a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi hodinu. Po upečení formu otevřeme, pokrm vyjmeme a nakrájíme na řezy jako dort.

Podobné recepty:

Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Uzený sýr s rucolou, Řecký salát