Zapečený ovčí sýr

Potřebujeme:

6 vajec, ½ kg ovčího sýra, ¼ l mléka, 60 g másla, máslo na potření a vymazání formy, ½ kg listového těsta (polotovar), 80 g hladké mouky, na špičku nože mletého bílého pepře, ½ lžičky soli

Jak na to:

Listové těsto necháme trochu změknout. Čerstvý ovčí sýr rozdrobíme. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přimícháme mouku, přilijeme mléko a za občasného míchání povaříme asi 5 min. Potom omáčku trochu osolíme, opepříme a za občasného promíchání ji necháme vychladnout. Nakonec do vychladlé omáčky zamícháme vejce a rozdrobíme ovčí sýr. Listové těsto rozválíme na 6 kruhů velkých jako dortová forma a všechny na vrchní straně potřeme máslem. I formu s odnímatelným dnem vymažeme máslo, uložíme do ní jeden kruh cesta, natřeme jej tenkou vrstvou sýra, přikryjeme dalším kruhem a znovu rozložíme vrstvu sýra. Postup opakujeme, dokud všechny kruhy cesta neuložíme do formy. Nakonec přiložíme poslední kruh cesta a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hod.. Po upečení formu otevřeme, pokrm vyjmeme a nakrájíme na řezy jako dort.

Podobné recepty:

Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Uzený sýr s rucolou, Řecký salát