Pstruh se slaninou

Potřebujeme:

2 ks pstruha, 150 g plátků prorostlé slaniny, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, olej, pepř, čerstvý tymián, koření na ryby, trošku šťávy z citrónu

Jak na to:

Olej smícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Směsí potřeme omytého a osušeného pstruha. Posypeme ho kořením na ryby, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na chladné místo odležet asi na 40 minut. Pak ho naplníme kousky slaniny, kolečky cibule a lístky tymiánu. Naplněného pstruha spojíme grilovacími jehlami, přendáme do grilovací mřížky na ryby a vložíme na rozehřátý gril.

Podobné recepty:

Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh obalený slaninou, Rybářský pstruh, Pstruh v žampionech