Sváteční hríbovica

Potřebujeme:

12 porcí
750 g domácí klobásy, 750 g uzeného masa, 30 g sušených hub, 6 stroužků česneku, cibuli, 2 bobkové listy, pepř, 1 l mléka, 500 ml zakysané smetany, lžíci hladké mouky, lžíci mleté ​​červené papriky, sůl, olej

Jak na to:

Klobásu a uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodu a dáme vařit. Přidáme česnek, celou cibuli, pepř, bobkové listy a pokrájený houby. Vaříme hodinu, Dokud maso není měkké. Pak ho spolu s klobásou, cibulí a bobkovým listem vybereme.
Na oleji zpěnit mletou papriku a zalijeme ji 300 ml mléka. Jíšku vlijeme do polévky a vaříme 5 až 10 min. V zakysané Smetany rozmícháme lžíce hladké mouky a spolu s mlékem ji vlijeme do polévky. Promícháme, polévka Přivedu do varu a odstavíme. Hríbovicu dochutíme pepřem, solí a přidáme uzené maso a klobásu.

Podobné recepty:

Sváteční kuličky z ovesných vloček, Indonéský sváteční salát , Sváteční celerový salát s koňakem, Ořechové kuličky v kokosu, Sváteční koláčky