Kaštanový nákyp s karamelem

30.11.2011
Potřebujeme:

4 zapékací misky, 150 g krystalového cukru, 250 ml mléka, 2 vejce, 125 g kaštanového pyré, 1 lžičku kakaového prášku, 8 kandovaných třešní, listy meduňky na ozdobu

Jak na to:

V pánvi na středním plameni zkaramelizujeme cukr. Polovinu dáme do čtyř zapékacích misek. Zbytek vidličkou natáhneme jako vlákna na pečící papír a necháme ztuhnout. Troubu předehřejeme. Vajíčka utřeme s kaštanovým pyré a kakaem. Mléko přivedeme do varu a do horkého přimícháme kaštanový krém. Směs nalijeme do připravených misek. Zapékací misky dáme do plechu na pečení s vyšším okrajem. Plech naplníme vodou tak, aby misky byly ponořené ve vodě do 2 / 3. Ve vodní lázni v předehřáté troubě nákyp asi 75 minut pomalu vaříme. Potom ho necháme 4 až 6 hodin chladnout. Nákyp malým nožem uvolníme od okraje formiček a překlopíme na talíř. Ozdobíme karamelovým vlákny, kandovanými třešněmi a lístky meduňky.

Podobné recepty:

Kaštanový máslový krém, Kaštanový likér, Rebarborový koláč s rumovým karamelem, Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů